ClioSport.net

Register a free account today to become a member!
Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

[Jul 2, 2017] EVO Triangle Run - Sunday 2nd July 2017 (Bala Watersports Park)



Niall

ClioSport Club Member
Had an issue with my starter motor not working again at Donnington on Friday. Will try and get it sorted before Sunday as I don't want to have to keep bump-starting the car 😂
I've done this in the past when mine gave up the ghost. Absolute ball ache if you accidentally stall somewhere. Any idea what's up with it? I'm an expert on this after the on going saga I had with mine before I had it replaced with the proper part by someone that know what they're doing haha.
 
I've done this in the past when mine gave up the ghost. Absolute ball ache if you accidentally stall somewhere. Any idea what's up with it? I'm an expert on this after the on going saga I had with mine before I had it replaced with the proper part by someone that know what they're doing haha.
Any info/help would be greatly appreciated.

Basically at Oulton park it first happened, id turn the key, then nothing. Got it home, found that it had a loose connection where the spade connector goes onto the starter motor, so pushed it back on and it fired up first time. So to be safe, I took it to Birchdown and said could you improve the connection so it doesnt happen again. I also sourced a starter motor heat shield as it was missing one. They fitted a new connection, and the heat shield, then at Donny on Friday, got to mid-morning then the same thing happened again!

Birchdown did say that they had noticed that it wasnt a genuine starter motor, so could be to do with that? But it seems strange that its the exact same symptoms before with the loose connector. So now Im not sure how to improve the connection! Should I try a genuine renault starter? Or look to have the connection improved by getting it soldered on or something?
 

Niall

ClioSport Club Member
Any info/help would be greatly appreciated.

Basically at Oulton park it first happened, id turn the key, then nothing. Got it home, found that it had a loose connection where the spade connector goes onto the starter motor, so pushed it back on and it fired up first time. So to be safe, I took it to Birchdown and said could you improve the connection so it doesnt happen again. I also sourced a starter motor heat shield as it was missing one. They fitted a new connection, and the heat shield, then at Donny on Friday, got to mid-morning then the same thing happened again!

Birchdown did say that they had noticed that it wasnt a genuine starter motor, so could be to do with that? But it seems strange that its the exact same symptoms before with the loose connector. So now Im not sure how to improve the connection! Should I try a genuine renault starter? Or look to have the connection improved by getting it soldered on or something?
Exactly the same as what was happening with mine mate. And once the heat shield is fitted you can't get your hand down the back of the engine to get the connection back on yourself. I did temporarily fix mine by removing the washer from behind the spade connector on the starter motor because it turned out that when it was vibrating it was rotating round and shaking it off.

But if you want my advice, I'd just get one of the OEM Bosch ones like I have now. These are designed so that the spade connector can't move around with the vibrations, will just save you a lot of trouble really!
 

Christopher

ClioSport Club Member
Right, sorry for the delay! I've had a few issues with the 200, all of them my fault. :(
Long story short, I ordered the wrong rear discs so they couldn't be fitted with the rest of my service/belts. Then on the drive home from the service, they started to bind. :nomouth: Cool. The earliest I could book in at my specialist is the 5th July.

So. Two options.
1. Someone else assumes the management of the meet and convoys etc. Ideally someone with knowledge of the route.
2. We delay a month until early August. I'm on holiday for 2/3 of July.

I'm fine with either option. Apologies again for the c*ck-up!
 

Niall

ClioSport Club Member
Right, sorry for the delay! I've had a few issues with the 200, all of them my fault. 😧
Long story short, I ordered the wrong rear discs so they couldn't be fitted with the rest of my service/belts. Then on the drive home from the service, they started to bind. :nomouth: Cool. The earliest I could book in at my specialist is the 5th July.

So. Two options.
1. Someone else assumes the management of the meet and convoys etc. Ideally someone with knowledge of the route.
2. We delay a month until early August. I'm on holiday for 2/3 of July.

I'm fine with either option. Apologies again for the c*ck-up!
@Red Cup for managing the route? Local knowledge and all.
 

MartinL1993

ClioSport Moderator
  Renault Megane 265
Right, sorry for the delay! I've had a few issues with the 200, all of them my fault. 😧
Long story short, I ordered the wrong rear discs so they couldn't be fitted with the rest of my service/belts. Then on the drive home from the service, they started to bind. :nomouth: Cool. The earliest I could book in at my specialist is the 5th July.

So. Two options.
1. Someone else assumes the management of the meet and convoys etc. Ideally someone with knowledge of the route.
2. We delay a month until early August. I'm on holiday for 2/3 of July.

I'm fine with either option. Apologies again for the c*ck-up!
Carry on with this one and also plan another?
Also is there no way you could get a set sooner and get them fitted yourself? You're local to Bolton aren't you? I can lend a hand if needs be I guess it's just a disk issue?
 
Last edited:
  Megane 230 r26
Yeah yeah! The original plan for this was to meet at Costco/KK's at Trafford park. I'm game to do the same thing, no reason why not.
I'll be meeting there with 2-3 others before convoying down


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Niall

ClioSport Club Member
Just wanted to mention too, if it's going to rain I don't think I want to go really, not much fun in the rain. So I'll have to look at the forecast later in the week.
 

MartinL1993

ClioSport Moderator
  Renault Megane 265
Stick to the OP time ? 7.30am ?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Great, See you there


Sent from my iPad using Tapatalk
Yep sounds good to me!
I should be meeting you guys there with a mate!

I won't be coming to this now. Enjoy.
@Christopher does not work on his own car. Ever.
Don't say that the more the merrier! Ha
I guessed as much from his lack of reply! Ha
 

Christopher

ClioSport Club Member
Carry on with this one and also plan another?
Also is there no way you could get a set sooner and get them fitted yourself? You're local to Bolton aren't you? I can lend a hand if needs be I guess it's just a disk issue?
Really appreciate the offer mate! I'm having a load of bits sorted at the same time though. Engine mounts, braided lines, new rear hard lines and then the discs and pads too.
So might as well get it all done together. Just sh*tty timing with me organising this meet!
 
  Megane 230 r26
Can you guys swing by Chester Services again please? Just let me know the time and I'll be there :)
According to AA route planner





So if we set off from Trafford at say 8am we'd be there for like 8.30ish, upto everyone else who turns up like but if we were to meet at Trafford for 7.30 and leave for 8 we'd be at Bala for like 9.50am ? Just matches the times on the original post ?



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
  Clio 200 Cup
According to AA route planner





So if we set off from Trafford at say 8am we'd be there for like 8.30ish, upto everyone else who turns up like but if we were to meet at Trafford for 7.30 and leave for 8 we'd be at Bala for like 9.50am ? Just matches the times on the original post ?



Sent from my iPhone using Tapatalk[/QUOTE

If leaving at 8.00, I'll be there just before


Sent from my iPhone using Tapatalk
 


Top