Change background image
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

engine struggling when pulling away

Discussion in 'Engine, Gearbox, Exhausts & Running Gear' started by Matt e, Apr 22, 2011.

  1. Matt e

    Matt e ClioSport Club Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Messages:
    1,369
    Location:
    herts
    Car:
    Megane R26
    ive changed the bolts on my exhaust where the manifold meets the decat because they came loose, but when i started it up it idles ok but when i pull away the car struggles and start splattering about 2000 revs then i have to bring up the accelerator to make pull away again, the engine light is also on

    do you think its something to do with the lambda sensors? could i have done something to them?

    cheers
     
  2. loftylowe

    loftylowe

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    161
    Location:
    near lincoln
    Car:
    clio 172
    I have this same problem but not all the time.only some times when I drive off after start up. I would love to know what is wrong
     
  3. Tony Hunter

    Tony Hunter ClioSport Club Member

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    16,163
    Location:
    Burpspeed HQ Banbury,where else.
    Car:
    182cup & 172 racecar
    The first place I would check is the wires as you have been under there,you might have broken one without knowing it.
     
  4. Matt e

    Matt e ClioSport Club Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Messages:
    1,369
    Location:
    herts
    Car:
    Megane R26
    yeah i could have done, ill have a check
     
  5. bmh.01

    bmh.01

    Joined:
    May 10, 2005
    Messages:
    11,940
    Location:
    Nuneaton
    Car:
    Audi S3
    Precat lambda comes straight to mind with those symptoms. Otherwise no point guessing get the code(s) read.
     
  6. Matt e

    Matt e ClioSport Club Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Messages:
    1,369
    Location:
    herts
    Car:
    Megane R26
    turned out to be the precat sensor dead
     
  7. Tony Hunter

    Tony Hunter ClioSport Club Member

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    16,163
    Location:
    Burpspeed HQ Banbury,where else.
    Car:
    182cup & 172 racecar
    Had to be something under there.
     
  8. john.med

    john.med

    Joined:
    Sep 2, 2005
    Messages:
    2,094
    Location:
    Cheshire
    Car:
    1998 BMW e46 323i
    How much are these, proper money, no?
     
  9. franx

    franx

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    3,183
    Location:
    Holland
    Car:
    RS Ragnotti
    Yeah, around 90 euro's over here (without VAT)
     

Share This Page