Change background image
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

immobiliser starting problem.

Discussion in 'Faults, Problems & Solutions' started by littleand, May 23, 2011.

  1. littleand

    littleand

    Joined:
    Mar 15, 2011
    Messages:
    91
    Location:
    Nr Worcester
    Car:
    Mk2 Ph1
    Hiya,
    I have a Mk2 2000reg 1.2 clio and the starting problems have now started to become a mega issue.
    The car unlocks and locks as normal but as you turn the key to switch on the ignition the immobiliser light flashing red begins to start flashing faster, this then stops the car from starting.
    I have sprayed good old wd40 in the key fob and this helped for a bit but now that has decided to give up too.
    Anybody got any clues on what it could be or how to solve it
    Cheers.
     
  2. Black Phoenix

    Black Phoenix

    Joined:
    Jan 25, 2011
    Messages:
    137
    Location:
    Lisbon, Portugal
    Car:
    Clio3 ST 1.5dCi 78kW
    Try the other key if you have. If not see if the ring antenna that were assembled on the ignition is the problem.
     
  3. Madjak1987

    Madjak1987

    Joined:
    May 22, 2011
    Messages:
    4
    Car:
    Ibiza
    only seen this work on one clio but have u tryed holding the lock/unlock button when u turn the key it could be a temp fix till u get the problem sorted :smiley:
     
  4. Sean6545

    Sean6545

    Joined:
    Feb 13, 2005
    Messages:
    2,192
    Location:
    Senior Tech at dealer in South West
    Car:
    Megane dci 130
  5. Jonny1*2

    Jonny1*2

    Joined:
    Jun 4, 2008
    Messages:
    8,879
    Location:
    Chorley, Lancashire
    Car:
    Powered by RSTuning
    does sounds like the key is fubard. Why would you spray WD into the circuit board part :confused:
     
  6. littleand

    littleand

    Joined:
    Mar 15, 2011
    Messages:
    91
    Location:
    Nr Worcester
    Car:
    Mk2 Ph1
    Cheers people, i found a link on the internet and i had to;

    - hold the central locking botton on lock
    - press the accelerator pedal
    - hold
    - the car lock and unlocked by itself
    - let go of the lock botton
    - and then let go of the petal

    The red flashing light stayed on and as i used the key fob to unlock the car the light went off and started fist time
    SORTED!!
     

Share This Page