Change background image
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Clio 1.5 dCi - Not starting - Immob problem

Discussion in 'Faults, Problems & Solutions' started by Mehmet, Sep 12, 2008.

  1. Mehmet

    Mehmet

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    56
    Location:
    North West London
    Car:
    Clio 1.5 dCi 80
    Hi just recently bought a 52 plate clio 1.5 diesel... and the immob is playin up.... the car used to start on like the 2nd or 3rd go a day ago... and now its not starting at all... can some one help me please... how can i get it to start or fix it ??? maybe de activate immob ?? please let me know thanks

    desp for help

    thank you in advance for all help
     
  2. Sean6545

    Sean6545

    Joined:
    Feb 13, 2005
    Messages:
    2,191
    Location:
    Senior Tech at dealer in South West
    Car:
    Megane dci 130
    Theres no way of de activating the Imobiliser.

    A coupe of things,

    Have you tryed the spare key?
    Does the Imobliser light go out wen u turn the ignition on?
     
  3. Mehmet

    Mehmet

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    56
    Location:
    North West London
    Car:
    Clio 1.5 dCi 80
    well the car is at my dads friends garage atm.... as far as i can remember the light either kept on flashing or stayed on.... i have the key card for it with the code on but i do not have a spare key for it... isnt there a way of getting it started so i can take it to the french nazi's at renault ??
     
  4. Mehmet

    Mehmet

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    56
    Location:
    North West London
    Car:
    Clio 1.5 dCi 80
    bump anyone ???? how can this problem be solved ?
     
  5. mini-valver

    mini-valver

    Joined:
    Aug 14, 2006
    Messages:
    7,935
    Location:
    Stoke
    Car:
    140hp K4M
    Ring a mobile mechanic and they can reset it but plugging into the OBD port. I've had ot twice.
     
  6. Sean6545

    Sean6545

    Joined:
    Feb 13, 2005
    Messages:
    2,191
    Location:
    Senior Tech at dealer in South West
    Car:
    Megane dci 130
    Could be a number of things,

    THe key
    Ring
    UCH
    and/or wireing.
     
  7. Martin_172

    Martin_172 ClioSport Club Member

    Joined:
    Jun 10, 2005
    Messages:
    13,892
    Location:
    Stirling, Scotland
    Car:
    ^ DCi80 & Trophy ^
    not changed the headunit recently have you? had a mate who changed his cd player and trapped wires behind it, shorting them and blowing a fuse, i sorted wiring and changed fuse and it fired up fine.
     
  8. Mehmet

    Mehmet

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    56
    Location:
    North West London
    Car:
    Clio 1.5 dCi 80
    Well the immob light on the dash goes off... but it fucker still dont start... ive aranged the french nazi's to look at it and fix it ... but guess what ... busy till tuesday so thats the closest time they can look at it :worried:...

    Im smelling a £500 bill on my way ???
     
  9. wormeo

    wormeo

    Joined:
    Jul 25, 2008
    Messages:
    20
    try this :
    lock the car and unlock it .. (with everthing shut)
    turn ignition on so just ignition lights on leave on for a couple of mins ,
    turn off ignition ...
    lock and unlock again then try and start .....

    think this resets the immobiliser .... has done for a few i owned anyway ..
    hope it helps cheers Rick..
     
  10. paul321wales

    paul321wales ClioSport Club Member

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Messages:
    519
    Location:
    aberystwyth mid wales
    Car:
    transit van, ph2 172
    tdc sensor ?
     
  11. Mehmet

    Mehmet

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    56
    Location:
    North West London
    Car:
    Clio 1.5 dCi 80
    LOOOOL f**king RENAULT :@

    The car was suposed to be looked at today morning ( tuesday morning ) and i called up at like 5 in the evening... i was like yeah whats up with the car aint herd from you lot all day... they like yeah very sorry sir we are just going to look at it now... call back after an hour ... what happen to my car. ??? ... sorry sir unfortunatly we cannot look at the car today ... so we will look at it 2moro morning (wensday morning )

    This is not f**king acceptable ... im gona shoot them french byatches 2moro when i go to check up... f**king idiots.
     
  12. Trev_m

    Trev_m

    Joined:
    Nov 11, 2001
    Messages:
    1,011
    Location:
    Newcastle Upon Tyne
    Car:
    172 & LCR
    I've had this you want to hope its not injectors goosed as they are £250 each & they'll want to replace all 4. Good luck with Reno you'll need it.
     
  13. Mehmet

    Mehmet

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    56
    Location:
    North West London
    Car:
    Clio 1.5 dCi 80
    Naah man cos... once the car starts it will not kut out... over heat or anything... it will go on for EVER untill the engine is off.
     
  14. Mehmet

    Mehmet

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    56
    Location:
    North West London
    Car:
    Clio 1.5 dCi 80
    update Just got a call and on the computer it has come up as the crank shaft sensor
     
  15. bobby_the_one

    bobby_the_one

    Joined:
    Jul 31, 2006
    Messages:
    623
    Location:
    Blackpool
    Car:
    E92 330
    does the reg start SM52?
     
  16. Mehmet

    Mehmet

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    56
    Location:
    North West London
    Car:
    Clio 1.5 dCi 80
    nope hy52... its the tdc sensor and camshaft sensor and he said we think that der is a timing problem..... wat the f**k is that ??? does anyone know ??

    thanks
     

Share This Page