Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 26
  1. #1
    Forum User
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Mansfield, Nottinghamshire
    Posts
    24
    Car
    Silver 182

    182 won't start, Immobiliser?

    Afternoon,

    The clio has been off the road for a little while but time to get back on, when I have gone to start it to take it for it's MOT, the battery was flat!

    I was unable to jump start it so I got aa out to see If they could get it going.

    We sorted the battery out but it looks like somethings happened to the immobiliser. Everything comes on ok but when you try to start it it stops after a couple of seconds. If you try and start it after leaving the ignition on it doesn't tick over at all.

    We have tried both keys and they do not work. We have looked on here and the net and had a look at the circle light on the dash.

    This stays lit when ignition is on and tries to start whereas other peoples problems include the light flashing.

    Is this something to do with the immobiliser or something else?

    Thanks in advance

  2. #2
    ClioSport Trader
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Nottingham
    Posts
    6,678
    Car
    Megane III 2.0T

    Re: 182 won't start, Immobiliser?

    Quote Originally Posted by TomMarv View Post
    Everything comes on ok but when you try to start it it stops after a couple of seconds. If you try and start it after leaving the ignition on it doesn't tick over at all.
    So when you attempt to start the vehicle it starts but then dies immediately? Have you tried to give the vehicle some light throttle when it starts; does it run or does it cut out on you?

    Mick

  3. #3
    Forum User
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Mansfield, Nottinghamshire
    Posts
    24
    Car
    Silver 182

    Re: 182 won't start, Immobiliser?

    Sorry, I dont think I explained well. It doesnt start but it ticks over then stops after a few seconds which I think is the immobiliser stopping it?

  4. #4
    ClioSport Club Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Harlow / Essex
    Posts
    1,542
    Car
    TRACK CAR BREAKING

    Re: 182 won't start, Immobiliser?

    Sounds Like decoder ring. Or key. I have a decoder Ring you can have for 10
    Try holding the button in? I have had soooo Manu immobliset problems with my car!! Everything to do with the immobliser has been replaced and then I had another problems a few weeks back!! It's soo annoying!

  5. #5
    ClioSport Club Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Harlow / Essex
    Posts
    1,542
    Car
    TRACK CAR BREAKING

    Re: 182 won't start, Immobiliser?

    Actualy seems like key has lost sync..

  6. #6
    Forum User
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Mansfield, Nottinghamshire
    Posts
    24
    Car
    Silver 182
    I have two keys and none work so I thought this would be unlikely?

    Thanks for your advice and any other help would be much appreciated

  7. #7
    ClioSport Trader
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Nottingham
    Posts
    6,678
    Car
    Megane III 2.0T

    Re: 182 won't start, Immobiliser?

    If it were a decoder ring or key fault the LED would be flashing red not be solid to say the code hasn't been recieved. It does indeed sound like an imob fault but you need diagnostics really mate.

    Mick

  8. #8
    Forum User
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Mansfield, Nottinghamshire
    Posts
    24
    Car
    Silver 182
    Do people come out to have a look at immobilisers and if so do you know anyone close to Mansfield Mick?

    Many thanks

  9. #9
    Forum User
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    neston cheshire
    Posts
    348
    Car
    Clio 182

    Re: 182 won't start, Immobiliser?

    Mine dose this sometimes on my 1.2
    What I do is hold the central locking button on the dash then put foot on throttle wait a few second and it should beep then let go of central locking button take foot off the throttle then put foot back on throttle then off again (do all this while ignition is on) hope this makes sence lol
    Might be different for the 182 but it can't harm to try lol
    Hope this helps mate

  10. #10
    Forum User
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    neston cheshire
    Posts
    348
    Car
    Clio 182

    Re: 182 won't start, Immobiliser?

    Quote Originally Posted by benn j View Post
    Mine dose this sometimes on my 1.2
    What I do is hold the central locking button on the dash then put foot on throttle wait a few second and it should beep then let go of central locking button take foot off the throttle then put foot back on throttle then off again (do all this while ignition is on) hope this makes sence lol
    Might be different for the 182 but it can't harm to try lol
    Hope this helps mate
    Forgot to add I sometimes have to do this twice lol

  11. #11
    Forum User
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Laindon
    Posts
    1,632
    Car
    PH1 172

    Re: 182 won't start, Immobiliser?

    Try resyncing your keys

    Get in the car and close door
    Hold down the central locking button until you hear a beep
    Press the button on your keys so the car locks
    Press the button again to unlock the car
    Turn ignition on and try starting the car after tge serv light goes out

    Other one I have read on here is to leave your key in the ignition, switched on and leave it for approx 20 mins

  12. #12
    Forum User
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    AKA SOUTH WEST LONDON...
    Posts
    629
    Car
    CLIO 172 CUP....

    Re: 182 won't start, Immobiliser?

    jheeeeez. my battery whent flat on my cup so i had to stick it on charge lastnight. gonna b puting it back on the car later today to start her...hope i aint gonna have this problem........ ... Shift+R improves the quality of this image. CTRL+F5 reloads the whole page.

  13. #13
    Forum User
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Mansfield, Nottinghamshire
    Posts
    24
    Car
    Silver 182
    Been searching on the web all day, some other peoples problems with the light staying on say it could be the crankshaft sensor? Is that possible and is it easy to check?

    Many thanks again

  14. #14
    ClioSport Trader
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Nottingham
    Posts
    6,678
    Car
    Megane III 2.0T

    Re: 182 won't start, Immobiliser?

    Quote Originally Posted by TomMarv View Post
    Do people come out to have a look at immobilisers and if so do you know anyone close to Mansfield Mick?

    Many thanks
    I'm based in Nottingham so not a million miles away from Mansfield and would be willing to pop out and CLIP your Clio to tell you what's wrong. If you're interested PM me and we'll arrange a date.

    Mick

  15. #15
    Forum User
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    AKA SOUTH WEST LONDON...
    Posts
    629
    Car
    CLIO 172 CUP....

    Re: 182 won't start, Immobiliser?

    battery back on and started...thank god.

  16. #16
    Forum User
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Mansfield, Nottinghamshire
    Posts
    24
    Car
    Silver 182

    Re: 182 won't start, Immobiliser?

    Quote Originally Posted by MicKPM View Post
    I'm based in Nottingham so not a million miles away from Mansfield and would be willing to pop out and CLIP your Clio to tell you what's wrong. If you're interested PM me and we'll arrange a date.

    Mick
    Thanks for the offer Mick but found a guy right near me.
    Does anyone know what the approx hourly rate is for a mobile auto electrician - Dont want to get ripped off when it comes to how much I owe him tomorrow afternoon!

    Thanks

  17. #17
    ClioSport Trader
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Nottingham
    Posts
    6,678
    Car
    Megane III 2.0T

    Re: 182 won't start, Immobiliser?

    There is no preset hourly rate for auto-sparks... some charge 40 an hour on top of a 60 call out and others charge 80 per hour with no call out.

    I am 25 call out and 35 an hour. Just be sure your local guy knows what he's doing or else you're paying by the hour for someone to poke about.

    Mick

  18. #18
    Forum User
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Mansfield, Nottinghamshire
    Posts
    24
    Car
    Silver 182
    Sorted! Dead fuse. Swapped it and all ok, charged me 45 which was good, now to the mot to see what surprises I have there!

  19. #19
    ClioSport Club Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Chorley, Lancashire
    Posts
    8,878
    Car
    Powered by RSTuning

    Re: 182 won't start, Immobiliser?

    was it the UCH fuse? 45 for a 0.50p fuse. Bet he was chuffed. How long did it take him to find that?

  20. #20
    ClioSport Trader
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Nottingham
    Posts
    6,678
    Car
    Megane III 2.0T

    Re: 182 won't start, Immobiliser?

    LoL - Jobs like that are mint!

 

 
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Visitors found this page by searching for:

clio wont start immobiliser light stays

renault clio 182 wont start
my clio wont start immobiliser
clio wont start after battery change
site:cliosport.net clio 182 cut out and wont start again
clio 182 immobiliser problem solid red light
clio 182 new battery wont start
05 clio 182 wont
renault clio 182 immobiliser car wont start
site:cliosport.net clio wont start but all dash lights on
clio 182 immobiliser following battery flat
Clio 1.2 battery died then engine wont start
renault beeps but wont start
renault clio wont immobilise then wont start when it doesclio 172 battery gone flat now wont startclio 172 immobiliser reset after flat batteryrenault clio 182 not starting not immobiliserclio 182 cut out and wont startrenault clio trophy turns over but wont start www.cliosport.netclio immobiliser starts if i put foot down on acceleratormy clio 182 sport wont start when rlocking it beepsmy clio wont start when the circle light stays on2006 clio solid red immobiliser light and car wont startclio engine beeping wont startDead Clio Wont Start No Central Locking No Immobiliser Lightjumped renault clio and now have a beepbattery died on renault and now wont startrenault clio wont start after flat batteryrenult clio 2008 red light flashes car wont startrenault clio trophy turns over but wont startclio flat battery resetrenult clio sport 2008 model wont startclio wont start flashing red light site:www.cliosport.netclio immobiliser light stays onclio bleep trying to start wontrenault clio not starting red light stop light staying onrenault clio immobiliser car wont startrenault clio wont start and imobiliser flashing2006 renault clio immobiliser resetred light stays on in renault cliorenault clio 2006 wont start after dead batterymy renault clio wont start immobiliser car wontrenault clio wont start battery immobiliserClio red light stays on wont startCLIO SPORT 2008 STARTS BUT IMMOBILISER LIGHT STAYS ONwhy is immobiliser light on clio sport flashing to fast and it wont startclio wont go immobilser light stays solid redclio wont start after flat battery is replacedclio immobiliser lightrenault 182 won`t start immobiliser

All times are GMT +1. The time now is 20:21.